Messi op jacht naar #500

Messi op jacht naar #500

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lionel Messi kan vanavond met FC Barcelona een persoonlijke mijlpaal behalen in het Champions League-duel tegen Arsenal. De Argentijn staat namelijk dicht bij het 500e doelpunt in zijn loopbaan.

Elf jaar geleden scoorde Messi zijn eerste goal voor Barcelona. 623 officiële wedstrijden verder en zijn teller staat al op een zeer mooie 497 goals. De aanvaller in vorm heeft vanavond nood aan een hattrick om zijn statistieken mooi af te ronden.

Meest gemiste strafschoppen in La Liga

Een record dat Messi niet graag op zijn naam ziet staan is het meest gemiste strafschoppen in La liga dit seizoen. Afgelopen weekend won Barcelona tegen Getafe met een swingende 6-0. Maar Messi miste hun achtste strafschop van het seizoen en Barcelona wordt daarmee de ploeg met de meeste gemiste strafschoppen ooit in La Liga.

“Met Guardiola als coach is niemand onhaalbaar, zelfs Messi niet. Hij zal weer onder hem willen spelen, alles is mogelijk.”

Shaun Goater

Messi is zeer loyaal aan zijn club, hij speelt al zestien seizoenen voor Barca. Toch zou dat hem niet weerhouden deze zomer de overstap te maken naar de Premier League als hij weer onder zijn geliefde trainer Guardiola kan spelen.

Pep Guardiola neemt volgend seizoen het roer over van Manuel Pellegrini als coach van Manchester City. Guardiola, momenteel trainer bij Bayern München, kent Messi van zijn periode als oefenmeester bij de catalaanse ploeg. Ex-legende van Man City Shaun Goater gelooft dat als iemand Messi weg kan plukken, het Guardiola is.

Speelt Messi volgend jaar bij Man City?

5%
95%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties