Hij kwam als erg beloftevolle youngster naar Club Brugge, maar belandde hélemaal in de vergetelheid

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Hij kwam als erg beloftevolle youngster naar Club Brugge, maar belandde hélemaal in de vergetelheid
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge haalde met de Australiër Kye Rowles een jonge Australiër in huis die zich de komende weken mag bewijzen. Dat zulke jonge talenten uit een ver land niet altijd een schot in de roos zijn, ondervond blauw-zwart in het verleden reeds…

In 2008 slaagde ene Jared Jeffrey er bijvoorbeeld in om een contract in de wacht te slepen op Jan Breydel. De Amerikaanse middenvelder maakte op het WK U17 een erg goede indruk op Club Brugge, maar kon zich gedurende zijn tijd in België nooit doorzetten.

In 2010 deed blauw-zwart Jeffrey dan maar weer van de hand. De Amerikaan speelde tussen 2010 en 2013 voor het Duitse Mainz 05, maar ook daar kon hij niet doorbreken in het eerste elftal. Bij het tweede elftal van Mainz speelde hij bijna 100 wedstrijden.

Terugkeer naar Verenigde Staten eveneens geen succes

In 2013 keerde Jeffrey dan maar terug naar zijn geboorteland, waar hij aan de slag ging bij D.C. United. In zijn eerste seizoen verscheen de middenvelder nog tien keer aan de aftrap, maar het seizoen nadien zat Jeffrey vaker dan hem lief was op de bank. 27 keer in totaal.

Jeffrey speelde nog op huurbasis bij Richmond Kickers in de USL, de Amerikaanse derde divisie. Ook dat werd geen onverdeeld succes, waardoor Jeffrey - inmiddels 25 - vandaag de dag nog steeds op de loonlijst staat bij D.C. United. Wat de club in de toekomst met hem van plan is, is niet helemaal duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties