Pro League zet in op straatvoetbal

Redactie
| 0 reacties
Pro League zet in op straatvoetbal

Na meer dan 2 jaar intens werken brengt de Pro League in samenwerking met Streetsoccer Belgium nu het project “When soccer meets the street”. Bezielers van het project Chris Van Puyvelde en Yannick Arnoets willen zo de brug leggen van het veld naar het straatvoetbal.

“'When soccer meets the street' is een project waarmee de Pro League wil aantonen dat het straatvoetbal een extra factor kan zijn in de technische ontwikkeling van onze eigen jeugdspelers", zegt Chris Van Puyvelde, Technisch directeur van de KBVB.

Op 31/3 zal er een 'Workshop/training' plaatsvinden waarin de professionele Streetsoccer Belgium trainers straatvoetbalbewegingen en functionele technieken aanleren die uitvoerbaar zijn op elke ondergrond en dit aan jeugdspelers van KVC Westerlo. "Het is een openbaar evenement waarin we jong en oud willen laten kennismaken met deze vergeten tak van het voetbal. Ook voor jeugdvoetbaltrainers is dit evenement een absolute aanrader", aldus Puyvelde.

Wennen aan andere ondergronden

"Deze sport is zo veel meer dan iemand door de benen kunnen spelen", zegt Yannick Arnoets van Streetsoccer Belgium. "Je moet verdedigen, aanvallen, scoren en als je pech hebt dat je geen doelman bij hebt moet je ook nog kunnen keepen. Als je speelt wil je natuurlijk de baas van je pleintje blijven dus dan is een “Panna” niet voldoende. Bovendien leer je op het pleintje wennen aan verschillende ondergronden en krijg je een gave techniek omdat je sneller moet handelen op harde ondergronden."

Straatvoetbal is meer dan iemand door de benen spelen

-Yannick Arnoets

"Onze Straatvoetbal workshops en zelfs straatvoetbalkampen zijn enorm populair bij ons." gaat hij verder. "Onze eigen Rode Duivels begonnen immers ook op straat, Dries Mertens speelde zelfs zaalvoetbal tot vlak voor hij zijn transfer maakte naar Utrecht. Het probleem is dat clubs zaal- en straatvoetbal aanzien als concurrentie terwijl beide sporten onderdeel moeten kunnen uitmaken van de ontwikkeling van spelers op elk niveau.”

Kurt Van Diest, hoofd opleidingen en community manager van KVC Westerlo, was al van in het begin enthousiast over het project. KVC Westerlo is dan ook logischerwijs de eerste die de kans krijgen om dit evenement te organiseren.

Voor jong en oud

31 maart is de Kick-Off op de kunstgrasvelden van projectpartner KVC Westerlo. Vanaf 13u30 tot 17u is er die dag doorlopend animatie voorzien door mede organisator Streetsoccer Belgium en partners als Polesoccer, Smartgoals, Clowns Dirky & Sientje, Footballmaster en tal van voetbal-springkastelen. Er komt bovendien een echte panna- en freestyle voetbalkampioen en niemand minder dan Ricardo Pinto, een straatvoetballegende uit Rotterdam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties