Dembélé raakt gevoelig punt aan: "Ik ben moslim, maar heb dezelfde vijanden"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 29 reacties
Dembélé raakt gevoelig punt aan: "Ik ben moslim, maar heb dezelfde vijanden"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots wil van de nationale ploeg geen symbool maken, maar als multiculturele groep die moet samenwerken zijn ze dat wel degelijk. Mousa Dembélé, moslim van geloof, beseft dat misschien wel beter dan zijn bondscoach. "Ik moet veel uitleggen wat dat betekent, moslim zijn."

Om even duidelijk te zijn: Dembélé kan zich niet verder distantiëren van wat er gebeurde dan hij vandaag deed. "Wij moslims, hebben dezelfde vijand als jullie", liet hij optekenen. "Het is moeilijk. Ik heb heel veel vrienden die moslim zijn. Ik ben heel teleurgesteld door de dingen die gebeurd zijn."

"De Islam komt zo negatief in het nieuws. Ik heb ook veel vrienden die er uitzien als moslims. En die ontdekken nu al dat er een heel andere benadering naar hen toe gebeurt. Dat is best lastig. Ikzelf krijg ook veel vragen. En daar heb ik begrip voor. Ik probeer met een antwoord te komen op die vragen, want ik wil ze echt wel beantwoorden", aldus de Rode Duivel.

Ik kan niet forceren dat iemand mij begrijpt

Mousa Dembélé

"Wij zijn ook in oorlog met diezelfde mensen. Iedereen denkt er hetzelfde over. Ik vind het fijn om daarover te praten, om mensen dat proberen duidelijk te maken. Iedereen heeft wel zijn eigen denkwijze. Ik kan niet forceren dat iemand mij begrijpt", zei Dembélé. "Maar je voelt de verandering tegenover moslims. Het is ook wel normaal, maar men mag niet iedereen over dezelfde kam scheren."

Zelf probeert Dembélé alles nog een plaats te geven. "Of ik met angst een vliegtuig ga nemen? Ik probeer die angst achter me te laten, ze niet te laten overheersen. Ik probeer mijn ding te doen. Ik heb hetzelfde gevoel als velen: ik ga ze niet laten winnen. We moeten normaal doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties