Voetbalwereld in diepe rouw: Barcelona-icoon Johan Cruijff (68) overleden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 34 reacties
Voetbalwereld in diepe rouw: Barcelona-icoon Johan Cruijff (68) overleden
Foto: © Photonews

De voetbalwereld is in diepe rouw. Met Johan Cruijff (68) is één van de allergrootste voetballers ooit overleden. Daar maakte het officiële account van Cruijff donderdag melding van.

Cruijff was er al een tijdje niet zo goed aan toe. In oktober raakte bekend dat de Nederlander aan longkanker leed. De gewezen speler en coach van Ajax en Barcelona onderging verschillende chemokuren in zijn woonplaats Barcelona, maar uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven.

Longkanker

Donderdag maakte het officiële Twitteraccount van Cruijff melding van het overleden van de Nederlander. 'Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan Cruijff (68), omringd door zijn familie en na een felle strijd tegen kanker, op 24 maart in Barcelona is overleden."

"Wij vragen u nadrukkelijk om de privacy van de familie te respecteren in deze bedroefde en moeilijke tijden", klinkt het in een mededeling op de webstek van Cruijff.

Erg succesvol als speler én trainer

Cruijff zal altijd herinnerd worden als één van de beste Nederlandse voetballers ooit. Hij debuteerde in 1964 bij Ajax, waar hij uitgroeide tot een topper en zes landstitels veroverde en drie keer de Europa Cup 1 won. Cruijff speelde ook vijf jaar voor FC Barcelona, waar hij de titel en de beker won.

Ook als trainer was de Nederlander erg succesvol. Cruijff stond onder meer aan het roer van het oppermachtige Barcelona dat tussen 1991 en 1994 vier keer op rij kampioen van Spanje werd. In 1992 won Cruijff ook met Barça de Europa Cup 1. Voor Oranje scoorde Cruijff 33 goals in 48 wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties