Dries Mertens doet verschrikkelijk verhaal: "Kindjes liepen machteloos rond zonder ouders"

Sean Raab
| 0 reacties
Dries Mertens doet verschrikkelijk verhaal: "Kindjes liepen machteloos rond zonder ouders"
Foto: © photonews

Op de persconferentie van de Rode Duivels heeft Dries Mertens verteld over een vriend die de gruwelijke aanslagen heeft moeten meemaken in Zaventem.

Een vriend van Dries Mertens werkt voor Brussels Airlines in de vertrekhal van het vliegveld van Zaventem waar dinsdag de hel losbarstte. Hij heeft zo enkele akelige verhalen vernomen over wat er precies gaande was het moment dat de aanslagen werden gepleegd.

Kindjes liepen huilend rond zonder ouders in zicht -Dries Mertens

"Het meest angstwekkende was dat er kinderen huilend rondliepen zonder hun ouders in zicht. De mensen wisten niet meteen wat ze moesten doen. Ze wisten niet waar die kinderen naartoe moesten of waar ze vandaan kwamen, ze waren compleet machteloos. Maar mijn vrienden hebben veel mensen geholpen."

Veel sirenes

Zelf was Dries op dat moment thuis in Leuven. "Ik hoorde constant sirenes. Ambulances die mensen naar het Gasthuisbergziekenhuis brachten. Het was surreëel."

Italianen denken dat België alleen uit Brussel bestaat

Dries Mertens

Dries kreeg veel berichten uit Italië: "Het is natuurlijk fijn te weten dat veel mensen om je geven en meeleven met het verdriet van je land. Bovendien denken Italianen dat België alleen uit Brussel bestaat. Ze waren zeer ongerust."

Bij zo'n momenten denk je niet aan voetbal

-Dries Mertens

Ondanks alles is Mertens zeer gefocust: "Het is heel erg wat er gebeurd is en bij zo'n momenten denk je niet aan voetbal. Maar het leven moet verder. Ik heb zin om te spelen, iedereen van de ploeg heeft zin om te spelen. We kijken uit naar de wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties