Brugge, Gent én Anderlecht worden kampioen, als we hun supporters mogen geloven

Pieter De Clerck
| 3 reacties
Brugge, Gent én Anderlecht worden kampioen, als we hun supporters mogen geloven
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog drie keer slapen en het sluitstuk van onze competitie gaat van start. In afwachting van het eerste fluitsignaal, peilden wij naar de verwachtingen bij de supporters van de zes PO1-clubs. In het eerste deel van deze mini-reeks lees je het antwoord op de volgende vraag: waar eindigt uw club?

BRUGGE: Frederik Van Eenoo van supportersclub 'The Locals'

"Brugge wordt eerste, dat kan niet anders. De eerste drie wedstrijden zijn cruciaal. De eerste is een test en daarna beginnen we aan het zware werk tegen Gent en Anderlecht. We kunnen in die matchen al veel directe schade aanrichten bij de concurrenten. Ik zie ons één wedstrijd verliezen en één gelijkspelen. Al de rest winnen we. De honger is groot bij Preud'homme, bij de spelers en bij de supporters."

"De reden waarom de bekerfinale minder was? Omdat we meer gefocust waren op de titel. Niet geblesseerd geraken en fit blijven, dat was de boodschap."

GENK: Erwin Ramaekers van supportersclub 'Het Moordend Schot'

"Genk wordt derde of vierde. Ik hoop natuurlijk op de derde plaats. Met de ploeg die we hebben is het mogelijk en bovendien zit het mee de laatste maanden, we hebben momentum opgebouwd. Een derde plaats moet haalbaar zijn. We gaan vechten tegen Anderlecht om die derde plaats en zij zijn wisselvallig en zwak op verplaatsing. Dat overkomt ons soms ook, maar toch denk ik dat het mogelijk is."

ANDERLECHT: Peter De Bock van supportersclub 'In Den IJzer'

"Anderlecht zal uiteindelijk toch kampioen worden denk ik. In de play-offs schitteren ze altijd. De kwaliteiten van de spelers komen onder druk altijd het best tot hun recht en in de play-offs zijn ze gewoon super. De eerste plaats is zeker nog mogelijk. Brugge is mentaal niet sterk genoeg denk ik, Anderlecht kan profiteren van de underdog-positie."

OOSTENDE: Pascale Devriendt van supportersclub 'De Kustboys'

"Ik hoop dat Oostende vierde of vijfde zal eindigen. Maar wat de uitslag ook wordt, ons seizoen is nu al meer dan geslaagd. Het zou helemaal fantastisch zijn als we nog eens kunnen winnen van Club Brugge, dat is ons nog niet gelukt dit seizoen. Ik denk wel dat het realistisch is, die vierde stek. Tegen alle grote ploegen hebben we goed gespeeld dit seizoen."

"Van alle PO1-teams konden we enkel van Club Brugge nog niet winnen. Dat is veelbelovend voor onze kansen denk ik dan!"

AA GENT: Xavier Kluyskens van supportersclub 'Banlieue Gantoise'

"Zonder twijfel: AA Gent moet kampioen worden. Maar hoe je het ook draait of keert, het zal wel moeilijker worden dan vorig jaar. Nu moeten we onszelf opvolgen en dat brengt sowieso meer druk met zich mee. Ik geloof volop in onze kansen. Na het fiasco in de bekerfinale heeft Club Brugge een mentale klap gekregen, dat kan ons alleen maar helpen. Bovendien hebben we goede versterkingen gehaald tijdens de winter. Ik verwacht nog veel van Boussoufa, zeker nu Brecht Dejaegere geblesseerd is."

Zulte Waregem: Geert Titeca van Supportersfederatie 'EsseveeFans'

"Alles kan en niets moet. Het belangrijkste is voor ons al binnen: het behalen van PO1, dat geeft de club toch ook een extra miljoentje in tijden waarin we aan het bouwen zijn. Hier en daar een uitschieter slaan we zeker niet af in PO1. Ploegen moeten terug schrik krijgen om naar het Regenboogstadion te komen. Als we scherprechter kunnen spelen, dan zou ons seizoen al heel geslaagd zijn."

"Stap voor stap gaan we vooruit, de nieuwe structuur staat er en aan het stadion wordt gebouwd. Maar als we in Gent iets zouden rapen, dan zullen de fans wel een beetje dromen. Maar de stress is weg bij de spelers, nu kunnen ze bevrijd spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties