Trossard terug naar OHL na passage bij de U21: "Met Genk bekijken of Leuvense trainingen conditioneel volstaan"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Trossard terug naar OHL na passage bij de U21: "Met Genk bekijken of Leuvense trainingen conditioneel volstaan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De selectie voor de nationale U21 kwam als een godsgeschenk voor Leandro Trossard. Nu de degradatie met OH Leuven een feit is, moet de huurling van Racing Genk meer dan vier maanden zonder competitievoetbal overbruggen.

De winger maakte voorbije maandag zijn opwachting tegen Montenegro op de voor hem vertrouwde Dreef. "Debuteren op het veld van Leuven gaf me een fijn gevoel, al had ik natuurlijk liever gewonnen", opent hij bij Voetbalkrant.com. "Deze match verliep helemaal anders dan in clubverband. Op één week tijd kom je moeilijk te weten hoe iedereen positioneel loopt."

Zingen voor de groep? Dat ben ik ondertussen gewoon

Voor Trossard geen gelijkaardige ontgroening als die hij destijds bij Racing Genk meemaakte. (lees er hier meer over) Wel zoals de traditie het wil, zingen voor de voltallige groep. "Ik heb Het is een nacht van Guus Meeuwis gezongen, dat is ook het enige liedje dat ik vanbuiten ken. Of ik ertegen op zag? Ik ben dit ondertussen gewoon. Met al die clubs waar ik reeds speelde."

We zijn inmiddels tweeënhalve week na de degradatie met OH Leuven. Toch breken voor Trossard nog vervelende weken aan. "Ik besef dat ik drie maanden lang geen matchen met inzet zal spelen. Met Racing Genk heb ik al bekeken of de Leuvense trainingen volstaan om me conditioneel fit te houden. Bezig blijven, met vrijdag een oefenmatch tegen Roeselare, is nu de boodschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties