Lionel Messi kan nummer 26 worden in deze unieke lijst van mensen die meer dan 500 goals maakten

Lionel Messi kan nummer 26 worden in deze unieke lijst van mensen die meer dan 500 goals maakten
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond is er dé Clasico in Spanje. De hamvraag daarin is niet langer wie de titel pakt, maar wel of Lionel Messi 500e profgoal maakt. Daarmee zou hij in een wel erg leuk lijstje terechtkomen.

Amper vijfentwintig spelers slaagden er in hun carrière al in om minstens 500 doelpunten te scoren in hun carrière. Recent nog was het Cristiano Ronaldo die de kaap van de 500 wist te ronden.

Lionel Messi kan uitgerekend in de Clasico nummer 26 worden die op 500 rozen afklokt. Hoog tijd om het lijstje met zijn voorgangers dus even te gaan bekijken.

Volgens de statistieken van Rec. Sport Soccer Statistics Foundation (RSSSF) is dit de top-10, al maakten sommigen onder hen vermoedelijk meer officiële goals.

  1. Josef Bican 805
  2. Romario 772
  3. Pele 767
  4. Ferenc Puskas 746
  5. Gerd Muller 735
  6. Ferenc Deak 576
  7. Uwe Seeler 575
  8. Ernst Willimowski 554
  9. Eusebio 552
  10. James McGregory 550

Ook Franz Binder, Fernando Peyroteo, Hugo Sanchez, Fritz Walter, Jozsef Takacs II, Gyula Zsengeller, Zico, Tulio Maravilha, Alfredo di Stefano, Johann Krankl, Gunnar Nordahl, Roberto Dinamite, Jimmy Greaves, Ferenc Bene en Cristiano Ronaldo zijn de magische kaap al voorbij.

En Messi? Gaat het hem lukken? Zet via ons in en bekijk het live. Maakt hij een goal? Dat levert je via ons meteen 102 euro op! En voor een stunt van Real krijg je al 330 euro. Via onze gratis weddenschap krijg je het geld meteen terug als het toch zou foutlopen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties