Reactie Leekens toont zich een tevreden man: "Dat is dit seizoen nog niet vaak gelukt, hé"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 0 reacties
Leekens toont zich een tevreden man: "Dat is dit seizoen nog niet vaak gelukt, hé"
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren knokte zich zaterdagavond op karakter voorbij Sporting Charleroi. De Waaslanders hadden aan één doelpuntje genoeg om de drie punten voor de tweede keer op rij thuis te houden. Georges Leekens weet dat zijn ploeg nog beter kan, maar toch was Mac The Knife een tevreden man.

“Het was evenwichtige, maar tegelijkertijd moeilijke wedstrijd”, aldus Leekens. “Ik wist op voorhand dat Charleroi het ons moeilijk zou maken en dat het kansen zou creëren. Maar we hebben er alles aan gedaan om de drie punten thuis te houden. Dat is gelukt en doet vanzelfsprekend deugd.”

“Op deze manier boeken we voor de tweede opeenvolgende keer een thuisoverwinning. Dat is dit seizoen nog niet al te vaak gelukt, dus ook dat is een positief punt. Al ben ik mij er tegelijkertijd ook van bewust dat we nog wat werk voor de boeg hebben.”

"Ik wilde geen risico's nemen"

Een doelpunt slikken in de absolute slotfase van de wedstrijd was tegen Charleroi absoluut uit den boze. “Dat is ons al wel eens vaker overkomen, vandaar dat ik nu met Ingason nog een extra verdediger in de strijd gooide. Ik wilde geen risico’s meer nemen”, besloot Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties