Hij speelde nog niet geweldig, maar deze man is één van de meest efficiënte spelers in de Jupiler Pro League

Timothy Collard
| 5 reacties

Eind december vorig jaar speelde hij pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor Sporting Lokeren. Ondertussen speelde Hamdi Harbaoui elf wedstrijden en deed hij de netten zes keer trillen. Niet mis… Maar toch is niet iedereen onder de indruk.

Georges Leekens moest lang wachten vooraleer hij Harbaoui eindelijk mocht opstellen, maar ook na enkele maanden wist Harbaoui nog niet echt te overtuigen. De Tunesiër speelde – mede door de mindere vorm van Lokeren – nog geen topmatchen.

Onzichtbaar, maar o zo dodelijk

Maar tegelijkertijd is Harbaoui natuurlijk zo’n typische goaltjesdief. Je ziet hem soms een hele wedstrijd niet, maar dan… boem… Scoort hij uit het niets een doelpunt. Afgelopen weekend – thuis tegen Sporting Charleroi – was het zo’n typische Harbaoui-match. Niet altijd even gelukkig in het samenspel en soms de boel een beetje willen forceren.

"Ik had geluk dat ik beslissend kon zijn met die ene actie"

Het zag er niet naar uit dat Harbaoui die avond belangrijk zou worden voor zijn ploeg, maar op slag van rust sloeg de inmiddels 31-jarige scherpschutter toch genadeloos toe. Alleen op doel af en simpel afwerken met een heerlijke stift. De partij eindigde in 1-0 en Harbaoui was de matchwinnaar.

“Goh… Ik ben blij én ik had geluk dat ik belangrijk kon zijn met die actie op het einde van de eerste helft. Maar je gaat me niet horen zeggen dat de overwinning er is gekomen dankzij mij”, bleef Harbaoui nederig.

6 goals in 11 wedstrijden - "C'est pas mal, hein?"

Ondanks het feit dat hij nog niet wist te schitteren tijdens zijn tweede passage bij Lokeren, scoorde hij toch maar mooi zes goals in amper elf wedstrijden. “C’est pas mal, hein?” lachte de spits zijn tanden bloot.

“Dat aantal is niet mis, maar ik wil altijd meer. Er rust geen druk op mijn schouders, maar mijn doel is om zo vaak mogelijk te scoren en de ploeg op die manier aan zoveel mogelijk punten te helpen.”