De ongelooflijke cijfers van de Oostendse bank onder de loep
Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties

Yves Vanderhaeghe kan uit een ongelooflijke poel vissen

De ongelooflijke cijfers van de Oostendse bank onder de loep
Foto: © photonews

KV Oostende moet morgen al vol aan de bak. De West-Vlamingen mogen eigenlijk niet verliezen op het veld van KRC Genk om de Europese droom levendig te houden. Kwaliteit is er alleszins genoeg aanwezig in de kern van Yves Vanderhaeghe.

Meer zelfs: de coach van KV Oostende heeft een ongekende weelde voorhanden. Een blik op de bank van de Kustboys is al genoeg om mening coach te doen watertanden.

We nemen eventjes de wedstrijd tegen Club Brugge van een weekje geleden als voorbeeld. De Oostendse bank was bevolkt met Didier Ovono, Franck Berrier, Nicklas Pedersen, Yassine El Ghanassy, Gohi Bi Cyriac, Joseph Akpala en David Rozehnal.

We hoeven hier geen overtuigende argumenten boven te halen om te stellen dat bovengenoemde jongens niet alleen hun strepen verdiend hebben, maar bij een Belgische middenmoter ook allen een sleutelrol zouden vertolken.

SPELERMARKTWAARDE
  
Didier Ovono600.000 euro
Franck Berrier1 miljoen euro
Nicklas Pedersen1 miljoen euro
Yassine El Ghanassy1,1 miljoen euro
Gohi Bi Cyriac2,5 miljoen euro
Joseph Akpala1 miljoen euro
David Rozehnal500.000 euro
  
TOTAAL7,7 MILJOEN EURO

Met bovenstaande tabel is het natuurlijk onze bedoeling om aan te tonen dat Yves Vanderhaeghe uit een ongelooflijke poel kan putten. Dat kan niemand ontkennen.

Nog een voorbeeldje: de zeven bankzitters van KVO zijn de helft waard van de volledige kern van pakweg KVC Westerlo (14,2 miljoen euro, nvdr.), Waasland-Beveren (14,7 miljoen euro, nvdr.) of OH Leuven (13,4 miljoen euro, nvdr.).

Een derde van het spelerskapitaal op de bank

Tot slot is het natuurlijk ook leuk om een laatste statistiek onder de aandacht te brengen. De volledige spelersgroep van KV Oostende is 25,8 miljoen euro waard. Met andere woorden: afgelopen weekend zat ongeveer een derde van het kapitaal op de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties