'Wanbestuur Moeskroen probeert op dubieuze wijze licentie te redden'

Sean Raab
| 35 reacties
'Wanbestuur Moeskroen probeert op dubieuze wijze licentie te redden'
Foto: © photonews

Eersteklasser Moeskroen-Péruwelz probeert op dubieuze wijze een licentie te bemachtigen, of het lijkt er althans verdacht veel op. Sport/Voetbalmagazine legt de bedenkelijke handelingen bloot.

Drie dagen voordat voorzitter Edward Van Daele (foto) het licentiedossier van Royal Excelsior Moeskroen gaat verdedigen bij de licentiecommissie van de KBVB, publiceert het Belgisch Staatsblad dat bestuurslid Marc Rautenberg ontslag heeft genomen.

Rautenberg zou banden hebben met een Maltees makelaarskantoor genaamd Lian Sports. Zijn e-mailadres en online-documenten tonen dit aan. Dit is in strijd met de reglementen van zowel de KBVB als de FIFA. OHL, Westerlo en STVV dienden een klacht in om het tegen te gaan.

Vervroegd ontslag

Op 1 april stond echter in het Belgisch Staatsblad te lezen dat Rautenberg niet meer deel uitmaakt van het raad van bestuur. Op 22 maart werd een proces-verbaal neergelegd waarin stond dat Rautenberg al een maand eerder ontslag had genomen. Het merkwaardige is dat wanneer woordvoerder Nicolas Cornu ermee geconfronteerd wordt, hij het niet lijkt te weten.

Sport/Voetbalmagazine plaats daarom grote vraagtekens bij de datum van het ontslag. Zou Rautenberg echt al een maand ontslag hebben genomen of werd dit gemanipuleerd? De betrokken clubs vragen de licentiecommissie een grondig onderzoek uit te voeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties