Een paars-wit toptalent dat het nooit kon waarmaken: “Hij was de Maradona van Anderlecht. Hij kon alles, maar…”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Een paars-wit toptalent dat het nooit kon waarmaken: “Hij was de Maradona van Anderlecht. Hij kon alles, maar…”
Foto: © Photonews

Onur Kaya is een van de weinige spelers met een Turkse achtergrond die het in onze Belgische competitie heeft gemaakt. Al beschikte RSC Anderlecht jaren geleden over een absoluut Turks goudklompje...

“Yasin Karaça. Karaça, dat was de Maradona van Anderlecht. Hij kon alles. Hij speelde een lichting hoger dan ik. Na de training haastten we ons altijd om hem te zien trainen”, vertelt Kaya in een gesprek met Fan.

“Je hebt veel voetballers met bakken talent die het niet maken op het hoogste niveau omdat het karakter niet altijd meewil. Karaça is daar een voorbeeld van. Als je op je 17e Champions League speelt en nu niet meer in nationale speelt: dat kan niet.”

"Turkse voetballers hadden vaak een grote mond"

Onur Kaya

Kaya ziet daar een belangrijke reden voor. “Turkse voetballers uit Turkije hadden vaak een grote mond, dachten dat het wel vanzelf zou lopen. Marokkaanse spelers, die hebben misschien meer talent. Meer drive. Maar hun gemeenschap is groter dan de onze.”

“In Duitsland is de Turkse gemeenschap veel groter. Dat zie je weerspiegeld in hun nationale ploeg. Met Özil, Gündogan en Emre Can”, besluit Kaya.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties