Bij Club Brugge leveren ze héél goed werk: “We verliezen nauwelijks jonge talenten, ook niet aan buitenlandse clubs”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Bij Club Brugge leveren ze héél goed werk: “We verliezen nauwelijks jonge talenten, ook niet aan buitenlandse clubs”
Foto: © Photonews

Niet zo lang geleden schreven de beloften van Club Brugge - eigenlijk stonden er allemaal U19-spelers op het veld - de Nike Academy Cup op hun palmares. Dat ze op Jan Breydel goed werk leveren met de jeugd, is wel duidelijk.

“Dat klopt”, zegt hoofd jeugdopleidingen Pascal De Maesschalck in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Wij verliezen nauwelijks jeugdspelers, ook niet aan buitenlandse ploegen.”

Hoe dat komt, is geen geheim… “Ieder lid van de Club Academy – ook de entourage van de jeugdspeler – beseft dat je bij Club Brugge kansen krijgt. Het beleid van de club laat toe dat een jeugdspeler op termijn de stap naar de eerste ploeg kan zetten.”

"Soms geen transfer, zodat speler uit eigen jeugd zich kan laten zien"

Pascal De Maesschalck

“Het is zo dat er soms een bepaalde speler (van buitenaf, nvdr.) niet wordt gehaald, zodat een jonge speler uit de eigen opleiding zich bij de eerste ploeg kan laten zien. Kijk naar Sander Coopman. Hij kreeg na het vertrek van Victor Vazquez kansen.”

De Maesschalk gelooft ook rotsvast in Coopman. “Sander heeft de capaciteiten om er te komen, maar moet nu wel concurreren met Hans Vanaken. Dat is dan weer de luxe waarover Michel Preud’homme beschikt.”

“Vorig jaar vijf spelers van de Club Academy in de basisopstelling. Het volgende doel is zes of zeven”

Pascal De Maesschalck

Besluiten doet De Maesschalck met een mooie anekdote: “Ik herinner me de halve finale van de beker van vorig jaar tegen Cercle Brugge, waar liefst vijf spelers uit de eigen opleiding (Mechelen De Sutter, Dierckx, Storm en Bolingoli, nvdr.) in actie kwamen bij het eerste elftal."

"En dan spreek ik niet over een vriendschappelijke match, maar wel over een wedstrijd met inzet. Bovendien stonden bij Cercle met Van Acker én D'Haene nog twee spelers uit de Club Academy op het veld.”

“Dat geeft een enorme voldoening. Het volgende doel is om daar zes of zeven van te maken. We hebben nog steeds werk voor de boeg, maar eens alles écht op punt staat… Dan kunnen we op een bepaald moment – op internationaal vlak – echt wel iets betekenen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties