EXCLUSIEF: Belgische topdoelman mag niet meer bij A-kern trainen omdat... zijn loon niet betaald werd: "De fans gaan het kot afbreken"

EXCLUSIEF: Belgische topdoelman mag niet meer bij A-kern trainen omdat... zijn loon niet betaald werd: "De fans gaan het kot afbreken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Probeer het maar eens te begrijpen: je wordt drie maanden niet betaald en omdat je klaagt, zet je werkgever je op non-actief. Het is wat er momenteel gebeurt met Ruud Boffin in Turkije. Onze landgenoot wordt als één van de beste doelmannen van Turkije gerekend, maar Eskişehir speelt met vuur.

Onwaarschijnlijk verhaal eigenlijk. Boffin is al drie maanden niet meer betaald en stuurde via zijn advocaat een brief naar de club. Daarop werd hij uit de A-kern verbannen. "Eigenlijk wilden ze me naar de B-kern sturen, maar dat kan niet door de bepalingen in mijn contract", zegt hij exclusief aan Voetbalkrant.com.

"Nu hebben ze een doelmannentrainer in dienst genomen om apart met mij te trainen. Het is voorlopig maar voor een week, maar ja... Ik kon toch al niet spelen door mijn rode kaart", zegt Boffin, die vorige week nog in het elftal van de week stond in Turkije. "Ik had ook naar de FIFA kunnen stappen, maar ik heb het gewoon met de club proberen regelen. En dan doen ze zoiets..."

De voorzitter beseft niet wat hij doet. De fans zijn al bezig manifestaties te organiseren - Ruud Boffin

"Ze verwijten me een gebrek aan respect voor de club. Dat is te gek voor woorden. Als er iemand veel respect heeft voor Eskişehir ben ik het wel. Ik heb altijd alles gegeven. En als ik weg had gewild, had ik allang weggeweest hoor. Geloof me!", aldus de man die ook al in de belangstelling van Galatasaray stond.

Maar de voorzitter van de club lijkt niet echt te beseffen hoe populair Boffin is. Terwijl we hem belden waren een aantal fans hem al komen opzoeken. "Ze zijn hier razend. Ik wist ook wel dat het zo zou lopen. Ik weet dat ik populair ben bij de fans. Ze gaan hier het kot afbreken. "

Ik geef ze nog wat tijd

Ruud Boffin

"Ik denk niet dat de voorzitter echt beseft wat hij doet", vervolgt de Limburger. "Hij krijgt iedereen tegen zich. Ze zijn hier al bezig om manifestaties te organiseren. En om de voorzitter zijn hoofd op mijn lichaam te plakken. 'Dat hij zelf in de goal gaat staan', klinkt het hier."

Maar voorlopig wil Boffin het niet op de spits drijven. "Ik doe wat ze me vragen en dan zien we wel. Als ik gewild had was mijn contract al ontbonden... Maar ik geef ze nog wat tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties