Union past WO-methodes toe om Antwerpfans te ontmaskeren

Redactie
| 0 reacties
Union past WO-methodes toe om Antwerpfans te ontmaskeren
Foto: Dirk Pieters

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Union ontvangt zondag Antwerp in eigen huis. In Antwerpen was er een stormloop om tickets te bemachtigen voor de uitwedstrijd. Toen waren er enkele slimmeriken die in Vorst gingen aanschuiven om de tickets van de thuissupporters te snel af te zijn, tevergeefs.

Enkel 1000 tickets worden er voor de Antwerpfans voorzien voor de mogelijke titelwedstrijd op Union. Die tickets worden allemaal verdeeld via de erkende supportersclubs omdat het om een strikte combiregeling gaat. Aangezien de vraag veel groter is dan die magere duizend aangeboden tickets, proberen veel fans toch een ticket te bemachtigen. Al zij het die van de thuissupporters.

Ontmaskeren

Je mocht om 11 uur woensdagmorgen aanschuiven om een ticket te bemachtigen. Waar? Het bureau van Olivier Dumonchaux, algemeen manager van Union. Dumonchaux wilde immers geen enkel risico nemen dat er nog tickets verkocht werden aan Antwerpfans, uit vrees voor rellen op de thuistribunes.

Iedereen die een ticket wilde kopen, moest op persoonlijk interview bij Dumonchaux. Hij probeerde zo eigenhandig de Antwerpenaars te ontmaskeren. Diegenen die niet zonder stotteren in het Frans antwoord konden geven op enkele vragen over Union, werden verzocht te vertrekken. Zo'n methodes gebruikten ze in de tijd van de Wereldoorlogen nog om Duitsers te ontmaskeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties