Stress bij Antwerp-fans: "Na twaalf jaar miserie zit je nog steeds met het gevoel dat het kan mislopen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Dirk Pieters
| 25 reacties
Stress bij Antwerp-fans: "Na twaalf jaar miserie zit je nog steeds met het gevoel dat het kan mislopen"

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De fans van Antwerp zijn gisteren en vandaag massaal uitgerukt om een ticketje voor de laatste match tegen Eupen te bemachtigen. Velen zijn ervan overtuigd dat de titel beslist wordt op de laatste speeldag. Maar... helemaal gerust zijn ze er niet in.

Het worden voor veel mensen de tien meest stressvolste dagen in hun leven. Antwerp is immers een religie voor velen. "Maanden heb ik gezegd, we worden kampioen! Alles komt in orde", zegt Gert Buyens, één van de fans die er bij zal zijn op de laatste speeldag.

We hadden het al lang moeten afmaken

"Zeker toen we bijna 11 punten los stonden. Nu begin ik terug aan de pijnlijke momenten terug te denken. Momenten zoals Tubeke dat op onze heilige bodem naar eerste klasse promoveerde... ", zucht Buyens.

"We hadden het al lang alles moeten afmaken. Zeker met een ploeg zoals deze. Aanvallend vermogen genoeg dat jammer genoeg niet benut wordt. Nu is het weer bibberen en beven tot de laatste seconden. De sfeer zal er zeker zijn maar gerust ben ik pas als de match tegen Eupen gedaan is en de titel echt binnen is..."

Ik zou er dagen misselijk van zijn als het nog fout loopt

En hij is niet alleen, de twijfel sluipt bij velen onder de muts. "Onder impuls van Patrick De Cuyper beleven we een topjaar. Toch zit je na twaalf jaar miserie nog steeds met het gevoel dat het kan mislopen, maar daar mag je niet aan denken", knikt Jörgen Vrancken

"We gaan nu vol voor de titel en het volksfeest zal navenant zijn. Missen we de hoofdprijs alsnog, dan gaan we er volgend jaar dubbel zo hard tegen aan. Supporter ben je immers in goede en slechte dagen. Maar het zou véél pijn doen. Ik zou er dagen misselijk van zijn", aldus Vrancken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties