Opmerkelijk: Anderlecht wil Proto zelfs gratis (!) laten vertrekken, maar dan wel op één voorwaarde

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Opmerkelijk: Anderlecht wil Proto zelfs gratis (!) laten vertrekken, maar dan wel op één voorwaarde
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto staat op het verlanglijstje van het Griekse Olympiakos en de kans is reëel dat RSC Anderlecht straks geen eurocent meer opstrijkt voor zijn eerste doelman… Door een belofte dat paars-wit aan de doelman deed, zit Proto eigenlijk in een zetel.

Proto heeft van de Anderlecht-directie namelijk de belofte gekregen dat hij deze zomer gratis kan vertrekken. Op één voorwaarde: als de contractbesprekingen na de play-offs op niets zouden uitdraaien. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Proto wil minimaal twee jaar extra

De 32-jarige doelman ligt nog tot de zomer van 2017 onder contract bij Anderlecht, maar wil graag een nieuw contract van minimaal twee jaar. Paars-wit zal sowieso nog met Proto rond de tafel zitten, maar het is lang niet uitgesloten dat de goalie binnenkort toch andere oorden opzoekt.

Het is een mooie geste van het Anderlecht-bestuur, dat enorm veel respect heeft voor de staat van dienst van de trouwe luitenant die de afgelopen tien jaar voor de club uitkwam. Naast Olympiakos zouden nog enkele clubs in de rij staan om Proto in te lijven.

Roef

Het Nieuwsblad meldt dan weer dat Anderlecht het contract van zijn doelman zeker verlengt als de titel gepakt wordt. Zo niet wil de club stilaan de kaart Davy Roef (22) trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties