"En toch... Ik ben niet zeker dat De Bruyne in de basis zou staan bij Chelsea"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
"En toch... Ik ben niet zeker dat De Bruyne in de basis zou staan bij Chelsea"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne maakt tegenwoordig het mooie weer bij Manchester City, en dat terwijl hij enkele jaren geleden nog door Chelsea werd binnengehaald. Het succes van onze landgenoot zal bitter smaken bij de Londense club, zoveel is zeker…

“Chelsea besefte destijds niet wat voor een waardevolle speler het met De Bruyne in handen had”, zegt Chris Beattie van TribalFootball in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Scoutingsnetwerk Chelsea is geniaal, maar..."

“Het was ook een moeilijke situatie. De Bruyne deed het uitstekend in de Bundesliga en ondertussen haalde Chelsea met Cuadrado, Moses, Salah en Schürrle nog spelers voor (ongeveer) dezelfde positie.”

“Het uitgebreide scoutingsnetwerk waarover Chelsea beschikt is geniaal, maar… Dat De Bruyne uiteindelijk werd verkocht, is één van de grootste mislukkingen van de club.”

"Soms moet een speler gewoon verdergaan"

Toch is Beattie er lang niet zeker van dat mocht De Bruyne op Stamford Bridge gebleven zijn, hij er uiteindelijk zou zijn doorgebroken. “Op papier zou hij met zijn vingers in de neus in de ploeg staan bij dit Chelsea. Al heb ik er mijn twijfels bij of hij echt wel zou gespeeld hebben bij Chelsea.”

“Ik vraag me af of ze bij Chelsea niet al hun oordeel hadden geveld over de speler De Bruyne. Soms moet je gewoon verdergaan. Soms kan een bepaalde speler bij een bepaalde club het oordeel van de trainersstaf niet meer veranderen. Had De Bruyne bij Chelsea gebleven, had hem zoiets ook kunnen overkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties