FC Belghoven De Eredivisie of de Jupiler Pro League? "Vormer en De fauw vertelden me dat Nederland op mijn lijf is geschreven"

Diederik Geypen
Diederik Geypen en Jaap Vreeke
| 3 reacties
De Eredivisie of de Jupiler Pro League? "Vormer en De fauw vertelden me dat Nederland op mijn lijf is geschreven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 13 mei opent FC Eindhoven zijn play-offs richting Eredivisie. Voetbalkrant.com reisde naar Nederland op zoek naar de 11 Belgen en keerde terug met de unieke reeks 'FC Belghoven'. Vandaag openen we onze serie over met een klassieker: Als je moet kiezen, ga je dan voor de Eredivisie of de Jupiler Pro League?

Jari Vandeputte, uitgeleend door AA Gent, kiest met een goede reden voor de Eredivisie: "Ik volg de Nederlandse competitie al van kleins af aan en heb ook altijd gezegd dat ik daar ooit wil spelen. Qua voetbal past de competitie ook goed bij mij, aanvallend en technisch."

"Bij Club Brugge vertelden Ruud Vormer en Davy De fauw dat ik gemaakt was voor het Nederlandse voetbal", begint Dario Van den Buijs. “In België voetbal je meer op power, daarom denk ik dat Nederland me meer ligt."

Van kleins af aan zei ik al dat ik ooit in Nederland wilde voetballen

Jari Vandeputte

Ook Jinty Caenepeel gaat voor de Nederlandse competitie. "Het Nederlandse voetbal is mijn spel, je krijgt veel ruimte en kan je ding doen. Terwijl er in België soms zelfs dubbele dekking wordt toegepast."

Tibeau Swinnen, Fries Deschilder en Chiro N'Toko kiezen eveneens voor de Eredivisie. De twee enigen die voor de Jupiler Pro League gaan zijn Sebastiaan De Wilde en Tom Van Imschoot. "Ik ken de Eredivisie niet zo goed", aldus die laatste.

Wegens blessure spraken we niet met Maxime Gunst en Timothy Durwael. Ontdek via volgende LINK de spelersfiches van de 11 Belgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties