"Zelfs als Vincent Kompany vijftig procent fit is, dan neemt Wilmots hem mee naar het EK"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
"Zelfs als Vincent Kompany vijftig procent fit is, dan neemt Wilmots hem mee naar het EK"
Foto: © Photonews

Het noodlot sloeg woensdagavond opnieuw toe voor Vincent Kompany. Na acht minuten was de wedstrijd al gespeeld voor de City-kapitein. Geert De Vlieger spreekt zich uit over de blessuregevoelige Rode Duivel.

"Je schrikt al niet meer van de blessures van Kompany", opent analist Geert De Vlieger bij Sporza. "Al is het wel opvallend dat het nu al een paar keer zo vroeg in een wedstrijd gebeurt. We zagen hem vorige week spelen en het leek alsof alles in orde was. Deze blessure is ook voor hem vreemd. Hoe zwaar dit voor hem is? Hij dacht dat hij opnieuw fit was, maar dan het opnieuw en dat is zwaar."

Sowieso in voorselectie

Komt het EK dan niet in gedrang? "Volgens mij zal Kompany fit aan het EK beginnen. Er zal vanaf nu tot de start van het EK geen wedstrijd van belang meer zijn voor hem. Het lijkt mij dat hij binnen de selectie van Wilmots zo'n positie heeft, dat Wilmots hem sowieso meeneemt."

"Zelfs als hij 50 procent is, neemt Wilmots hem mee naar het EK. Hij zal dus volgende week in de voorselectie zitten, net als in de definitieve kern. Maar als hij fit aan het EK begint, hoe fit is hij dan?", heeft De Vlieger zijn twijfels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties