Internationale dag tegen homofobie: "Wij hebben er geen probleem mee om uit de kast te komen"

Redactie
| 0 reacties
Internationale dag tegen homofobie: "Wij hebben er geen probleem mee om uit de kast te komen"
Foto: © photonews

Bij de vrouwen is het absoluut geen taboe, maar bij de mannen nog steeds wel. Dinsdag hing er alvast een regenboogvlag aan het gebouw van de KBVB.

Het Belgisch voetbal betuigt op symbolische wijze haar steun aan dit initiatief door het uithangen van de regenboogvlag voor het gebouw van de KBVB.

"Daarnaast blijft het Belgisch voetbal zich inzetten om alle vormen van discriminatie uit het voetbal te bannen. Ook in 2016 besteden we aandacht aan het doorbreken van het taboe rond holebiseksualiteit in voetbal. Samen met partners uit Nederland, Frankrijk, Engeland, Italië en Duitsland maken we deel uit van een Europees project dat specifiek focust op het bespreekbaar maken van holebiseksualiteit in voetbal", klinkt het bij de KBVB.

Uit de kast durven komen zou mooi gebaar zijn

Ondertussen is het onderwerp binnen het vrouwenvoetbal al lang geen taboe. Meisjes komen wél zonder problemen uit voor hun geaardheid. "Ja, ik heb een vriendin. En ik ben zeker dat er ook mannen zijn die holebi zijn bij Anderlecht", liet een speelster van Anderlecht ons onlangs nog weten.

Waar dan het verschil zit? "Wij komen er gewoon openlijk voor uit, omdat we er niets bij te verliezen hebben. Sommige mannen denken nog steeds dat het in de voetbalwereld niet zou passen om uit de kast te komen. Maar het zou enkel een erg mooi gebaar zijn moesten ze dit durven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties