KV Oostende is kampioen in spelers herlanceren: Bossaerts, maar ook al deze jongens kregen een nieuwe kans
Jaap Vreeke
| 9 reacties

Met Bossaerts in de gelederen benadrukt KV Oostende dat het de vergeten spelers een kans geeft

KV Oostende is kampioen in spelers herlanceren: Bossaerts, maar ook al deze jongens kregen een nieuwe kans

Mathias Bossaerts tekende woensdag een contract bij KV Oostende. De Kustboys haalden het jonge talent weg bij Manchester City waar hij niet echt kon doorbreken. Met Jordan Lukaku en Yassine El Ghanassy deden ze ongeveer hetzelfde. Welke andere spelers kregen een nieuwe kans aan de kust?

Jonge talenten

Mathias Bossaerts: De amper 19-jarige centrale verdedige zat sinds 2012 bij Manchester City, maar daar brak de jongeling niet door. Nu keert hij terug naar de Jupiler Pro League bij KV Oostende.

Yassine El Ghanassy: Nadat hij via La Louvière naar AA Gent verhuisde werd de vleugelaanvaller seizoen na seizoen uitgeleend. Zijn contract werd niet verlengd en de Belgische Marokkaan werd door het Noorse Stabaek opgepikt waarna hij bij KVO mocht komen spelen.

Jordan Lukaku: Net als zijn broer begon Jordan Lukaku bij Anderlecht, maar hij brak niet echt door. Na een seizoen verhuurd te zijn aan de Kustboys maakte de verdediger de definitieve overstap naar Oostende. Nu is hij vaste waarde en zelfs opgeroepen voor de Rode Duivels.

Siebe van der Heyden: Weer een jongeling van Anderlecht maakt de overstap naar de kust. De centrale verdediger is pas 17 en kan ook uit de voeten op het middenveld.

Oude bekenden

Jimmy Hempte: De 34-jarige vleugelverdediger mocht nog een seizoen meedraaien bij KVO waar hij zelfs 17 keer in actie kwam. Nu verruilt de linksback zijn ploeg voor RFC Tournai.

Joseph Akpala: Speelde dit seizoen regelmatig en wist vijf keer het net te vinden. Dat de 29-jarige oud-Club Brugge-spits opgepikt werd bij het Turkse Karabükspor heeft de Kustboys dus zeker voordeel gebracht.

Nicaise Kudimbana: De van Anderlecht gekochte doelman mocht een seizoen meespelen in Oostende wat op 7 wedstrijden uitkwam. Nu is de doelman via de hoofdstad naar Antwerp FC verkast.

Carl Hoefkens: Kwam via Club Brugge en Lierse bij KVO terecht waar hij nog een jaar mee kon doen als rechtsback. Daarna vertrok de 37-jarige verdediger naar Gibraltar.

David Rozehnal: Nadat de Tsjechische centrale verdediger vier seizoenen bij Lille speelde nam Oostende hem vorige zomer over. Rozehnal was op een zijspoor beland maar is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van Yves Vanderhaeghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws