Hongarije onder de loep: de ex-Anderlechtspeler en geen sterren
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

EK-dossier: Hongarije onder de loep

Hongarije onder de loep: de ex-Anderlechtspeler en geen sterren
Foto: © photonews

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we een minder bekende voetbalnatie: Hongarije.

Liverpoolgoalie of ervaring onder de lat

Als sinds 1998 staat ene Gabor Kiraly onder de lat bij de Hongaren. In 2015 kon hij na 17 jaar als international ook de kaap van de 100 interlands ronden, waarmee hij dicht bij het record zit!

Maar met Adam Bogdan staat er natuurlijk wel iemand te trappelen om over te nemen. De goalie van Liverpool krijgt natuurlijk wel weinig tot geen speelminuten bij zijn ploeg.

De Belgische link

In de verdediging is het uitkijken naar Roland Juhasz. De gewezen verdediger van Anderlecht maakt nu het mooie weer bij Videoton in eigen land.

Het leeuwendeel van de verdedigers komen gewoon uit in de Hongaarse of Polen. Grootste exoot? Vilmos Vanczak - weggelopen uit een album van Suske en Wiske - van Sion.

Rots in de branding

Het middenveld dan: met Balazs Dzsudzsak staat daar een kapitein op het veld die sommigen onder ons wel nog kennen van bij zijn periode bij PSV.

De ervaren linksbuiten maakt nu het mooie weer bij Bursaspor, dat hem bij Dinamo Moskou kwam ophalen in 2015. Zoltan Gera was al goed voor 24 doelpunten voor zijn land en is ook in de gaten te houden.

Gezocht: scorende spits!

Goalgetter bij uitstek in de kwalificatiereeks was Daniel Böde, met ... twee doelpunten. Het toont dat het bij Hongarije van overal kan komen, maar dat er niet echt iemand is die écht makkelijk de weg naar doel weet te vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties