Opnieuw discussie over de waarde van Hazard? Wilmots springt in de bres voor zijn aanvoerder

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Genk
| 188 reacties
Opnieuw discussie over de waarde van Hazard? Wilmots springt in de bres voor zijn aanvoerder
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard en de Rode Duivels. Het blijft een mysterie dat ook in aanloop naar het EK niet opgelost geraakt. De Rode Duivel speelde zaterdag tegen Zwitserland een onzichtbare oefeninterland.

En zo wakkert het debat de jongste dagen opnieuw aan. "Ik vind dat niet nodig", counterde Marc Wilmots daags voor de oefenpot tegen Finland. "Eden werkte de jongste vier jaar aan zijn professioneel meeverdedigen, maar zijn offensieve acties blijven het belangrijkste."

Jan Vertonghen werd het eerste halfuur tegen La Nati aan zijn lot overgelaten. "Je kan van Eden niet eisen dat hij constant mee achteruit loopt. Op de momenten dat Zwitserland omschakelde, stond hij soms vijftien meter van de bal. Dan is het niet aan hem om als eerste te verdedigen."

Zijn indrukwekkende spurt op het einde bewees dat Eden meeverdedigde

Marc Wilmots

"Shaqiri kwam vaak naar binnen, maar telkens hielden we genoeg verdedigers over. Er ontbrak gewoon communicatie, die moest er veel sneller komen. Dus nogmaals, een debat over Eden vind ik overdreven. Zijn indrukwekkende spurt op het einde bewees dat hij meeverdedigde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties