Reactie Mertens bewijst het opnieuw in een halfuur: "Maar ik zou liever starten"

Mertens bewijst het opnieuw in een halfuur: "Maar ik zou liever starten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In minuut 57 viel Dries Mertens in voor de Rode Duivels tegen Finland. Toen stonden de Belgen nog met 0-1 in het krijt tegen een nochtans zwak Finland. In een dik halfuur maakte hij opnieuw zijn rol van supersub waar. En dat is voor 'Driesje' zelf ook een beetje een ontgoocheling.

Dries Mertens werd verkozen tot man van de match. En dat zegt eigenlijk alles over de partij van de Rode Duivels tegen de Finnen, die pas echt onder stoom kwamen toen de winger van Napoli een halfuur voor tijd kwam ingevallen.

Tot dan hadden de Duivels vooral makheid getoond, ook al waren er genoeg kansen. Maar Mertens, die kan het publiek wél nog opzwepen. En dat deed hij ook, door ook af en toe met de handen de fans aan te manen om er volledig achter te gaan staan.

Elke minuut die ik krijg is mooi meegenomen -

Dries Mertens

Op het veld grossierde hij ondertussen in grinta, veel inzet, een aantal goede voorzetten en heel veel extra dreiging. "Ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen", bleef Mertens zelf er al bij al nog rustig onder.

Al beseft hij ook: "Natuurlijk zou ik liever in de basis starten. Maar goed: elke minuut die ik krijg is mooi meegenomen, al is het resultaat in deze wedstrijd natuurlijk wel teleurstellend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties