Het jaar is pas halfweg, maar deze speler is nu al de topfavoriet voor de Gouden Bal

Het jaar is pas halfweg, maar deze speler is nu al de topfavoriet voor de Gouden Bal
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Gouden Bal wordt pas binnen een halfjaar uitgereikt, toch is de topfavoriet volgens Spaanse media al bekend. Ook bij de gokkantoren staat Cristiano Ronaldo als kandidaat-winnaar nummer een.

Ronaldo nam zelf de beslissende penalty in de CL-finale en besliste zo de belangrijkste competitie van het seizoen. De winnaar van de Gouden Bal is meestal diegene die de belangrijkste prijzen pakt en met Champions League heeft CR7 net dat gedaan. Hij kan ook nog uitblinken op het Europees kampioenschap als kapitein van Portugal.

Cristiano Ronaldo zijn statistieken zijn alweer buitenaards, met zijn 51 doelpunten voor Real Madrid is hij nu de enige speler in de geschiedenis die zes seizoenen na elkaar de kaap van 50 kon overschrijden. Het is natuurlijk nog zes maanden en er staat helemaal niets vast, maar volgens Marca hebben ze zich in Camp Nou al neergelegd bij CR7 zijn vierde Gouden Bal.

Ook prijs voor Zizou?

Ook zijn coach Zinedine Zidane maakte indruk met de transformatie die hij Los Blancos liet ondergaan. Hij wordt na zijn debuutjaar al genoemd als grote kanshebber voor de FIFA Coach of the Year, zijn Catalaanse collega, Luis Enrique, pakte die prijs ook na zijn eerste jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties