Reactie De eerste (verrassende) ster is opgestaan op het EK: "De best mogelijke demonstratie"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Parijs
| 22 reacties
De eerste (verrassende) ster is opgestaan op het EK: "De best mogelijke demonstratie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daar stond hij: midden op het veld van het Stade de France. En de tranen kwamen automatisch toen 60.000 Fransen zijn naam scandeerden. Een onverwachte naam trouwens. Want wie had gedacht dat Dimitri Payet Les Bleus op sleeptouw zou nemen?

Die rol leeg vast weggelegd voor Paul Pogba, Blaise Matuidi of zelfs Antoine Griezmann. Spelers van wereldteams als Juventus, PSG en Atlético Madrid. Payet schittert wekelijks bij het bescheiden West Ham, waar hij met Cheikhou Kouyate wel wat fratsen uithaalt. Hij staat er bekend als een vrijeschopspecialist, maar Payet is meer dan dat.

Dit had ik zelf niet kunnen schrijven

Zoals hij ook liet blijken tegen Roemenië. De verdedigend sterke Roemenen kregen geen vat op de schijnbewegingen en dribbels van de 29-jarige aanvaller. Een man die bij Marseille zijn transfer naar de Premier League verdiende, maar pas nu zijn volledige potentieel heeft aangeboord, zo blijkt.

Payet bleef er niet onverschillig onder, de tranen rolden. "Al die stress, al die druk en dan zo'n scenario", kon hij achteraf toch een glimlach op zijn gezicht toveren. "Als ik het zelf geschreven zou hebben, zou ik het zo mooi niet hebben kunnen verzinnen. En misschien is het wel goed dat we de hakken over de sloot wonnen, want dit was voor ons de beste vertoning. Zo staan we met de voeten op de grond."

Ik ga hem op ijs zetten

Didier Deschamps

Maar hoe gaat Payet zelf die voeten op de grond houden met al de lof die hem de komende dagen te beurt gaat vallen. Bondscoach Didier Deschamps twijfelde lang om hem op te stellen, maar zal het zich niet beklagen. "Ik denk dat ik Dimitri op ijs ga zetten, zodat er zeker niets met hem gebeurt", knipoogde Deschamps.

"Ik heb niet getwijfeld aan Dimi zijn kwaliteiten. Hij zet zich in dienst van de ploeg. Maar voetbal is simpel hé: als je de bal tussen die drie palen krijgt, doe je het goed. Hij komt van ver, maar heeft er alles aan gedaan. En daarvoor is hij beloond", besloot Deschamps.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties