EK-gazettenpraat Een kanon, een Roemeense, schamele rapporten en nog iets bijzonder opvallend

Een kanon, een Roemeense, schamele rapporten en nog iets bijzonder opvallend

Op het EK 2016 in Frankrijk is het natuurlijk ook uitkijken naar hoe het thuisland schrijft over ons én het EK. We houden jullie vanuit La Douce France op de hoogte van het (Duivelse) nieuws met een Franse blik.

Uiteraard vooral veel aandacht voor thuisland Frankrijk, dat gisteren de openingsmatch op het EK won van de Roemenen. Payet redde het feestje, aldus L'Equipe. En ook in de andere kranten opvallend lage scores voor onder anderen een erg bleke Griezmann.

Er wordt ook gesproken over Wales - vandaag in Bordeaux aan de slag tegen Slowakije - en over hoelang zij hebben moeten wachten op een nieuw groot toernooi.

Opvallend nieuws ook over de broertjes Xhaka in de krant, al is de beter geïnformeerde lezer via ons EK-weetje daar natuurlijk ook al van op de hoogte.

Maar dus vooral veel nieuws over het kanon van Payet. Al zagen wij op diezelfde pagina ook iets over een Roemeense handbalster in Bordeaux. Daarmee hebben we dan toch onze Roemeense gevonden, na een vruchteloze poging gisterenavond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties