Wilmots weet wat hem te doen staat: "Ik print die uitspraak uit en hang ze in de kleedkamer"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 5 reacties
Wilmots weet wat hem te doen staat: "Ik print die uitspraak uit en hang ze in de kleedkamer"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen België en Italië komt nu wel heel dichtbij. Marc Wilmots verdiepte zich de voorbije dagen in het Italiaanse spelsysteem. Hebben die blauwhemden eigenlijk nog een geheim voor onze bondscoach?

"Ik verwacht dat Italië in een 5-3-2 zal voetballen", windt Marc Wilmots er geen doekjes om. "Enkel qua spelerskeuze kan er nog verrast worden. Op dat vlak hebben ze vrij veel opties."

Wilmots bestudeerde de oefenwedstrijd van La Squadra Azzurra tegen Schotland (1-0-overwinning, nvdr.) en kwam tot enkele conclusies. "Italië teert op het collectieve blok."

Mijn spelers zijn op de hoogte. Ze kennen alle tactische varianten van de Italianen

Marc Wilmots

"Bovendien zijn ze heel gevaarlijk in de omschakeling. In dat opzicht is het nodig om gedisciplineerd te voetballen. Maar mijn spelers zijn op de hoogte. Ze kennen alle tactische varianten van de Italianen."

Maar ook Antonio Conte heeft zijn troepen gebrieft. "De Belgische verdediging is te pakken", klinkt het in het Italiaanse kamp. "We moeten hen in de problemen brengen." Dat kan je HIER nog een keertje nalezen.

A4'tje aan de muur

"Heeft Lorenzo Insigne dat gezegd over ons?", grijnst Wilmots? "Dat maakt me niet uit. Of toch. Ik zal die uitspraak uitprinten en in de kleedkamer hangen. Het is een goede motivatie voor mijn spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties