Mertens - in tegenstelling tot Wilmots - in kamp Italië: "Begrijp die kritiek wel"

Aernout Van Lindt Sander De Graeve
Aernout Van Lindt en Sander De Graeve vanuit Bordeaux
| 0 reacties
Mertens - in tegenstelling tot Wilmots - in kamp Italië: "Begrijp die kritiek wel"
Foto: © photonews

"Als ik de coach was, ik zou aanvallen tegen de Belgen. Ze beschikken niet meteen over de meest compacte defensie." Tot zover de scherpe mening van Lorenzo Insigne, spits bij de Squadra en dus ploegmaat van Dries Mertens. En wat heeft de Rode Duivel daar op te zeggen?

"Eerlijk? Ik denk dat de kritiek van hem misschien wel terecht is", opent Mertens opvallend. "Het kan soms beter als ploeg bij ons. We hebben goals gepakt die misschien niet hadden mogen vallen."

Maar Mertens wil er wel het positieve van inzien: "Frankrijk had een heel sterke voorbereiding gespeeld, vond ik. In de openingswedstrijd was dat toch ietsje minder. Hopelijk kunnen wij het omgekeerde laten zien."

Ook de woorden dat Buffon een betere doelman zou zijn dan Courtois volgens sommige analisten is koren op de molen van Mertens: "Je ziet het vaak dat een keeper na zo'n zaken wél de nul houdt en een wereldpartij speelt. Laat ons daar dus op hopen."

Bij onze videoreporter gaf Mertens nog meer duiding over de uitspraken van Insigne. Opgelet: het laden van de video kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties