Wilmots verdedigt keuze voor Fellaini: "Moeten kracht hebben in de box"

Redactie
| 11 reacties
Wilmots verdedigt keuze voor Fellaini: "Moeten kracht hebben in de box"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots heeft zijn opstelling voor de match tegen Italië bekendgemaakt en daar kwam toch heel wat kritiek op. Zo zijn er heel wat reacties op zijn keuze voor Marouane Fellaini. In een interview voor de match verdedigde hij zijn keuze voor de middenvelder.

"We moeten eerst de wedstrijd proberen te controleren en dan moeten we drie of vier kansen creëren", opent Marc Wilmots bij Sporza. "Het is de bedoeling om onze backs te laten opkomen, maar we mogen zeker niet blind naar voor stormen.

"De Italianen spelen zeer laag en proberen op de counter te spelen. Ze hebben veel snelheid vooraan, dus daar moeten we voor opletten", aldus de bondscoach. "We hebben Italië goed geanalyseerd. Iedereen kent zijn opdrachten op het veld." En dan is er natuurlijk de keuze voor Marouane Fellaini.

Fellaini

"We moeten kracht hebben in de box. Marouane is onze topschutter. We kennen zijn kracht, recuperatie en loopvermogen. Hij zal veel in de steun van Lukaku moeten komen. Ik heb De Bruyne en Hazard gevraagd om heel open te staan, zodat we de flanken kunnen benutten", besluit Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties