Wilmots verklaart tactische ingrepen: "Dat is de reden waarom ik hem gewisseld heb"

Manuel Gonzalez Oubina vanuit Lyon
| 25 reacties
Wilmots verklaart tactische ingrepen: "Dat is de reden waarom ik hem gewisseld heb"
Foto: © Photonews

Na de verloren partij tegen Italië kwam er heel wat kritiek op de tactiek en de vervangingen van Marc Wilmots. De bondscoach gaf op de persconferentie een uitleg voor de wissel van Nainggolan en de matige prestatie van De Bruyne.

"In de tweede helft wilde ik aanvallend meer brengen. Dat is de reden waarom ik Radja (Nainggolan) heb gewisseld", verklaart Wilmots zijn keuze. "Ik liet Fellaini staan omdat hij aanvallend en verdedigend een goede prestatie leverde en omdat de Italianen sterk in de lucht waren."

En ook Kevin De Bruyne was helemaal niet op niveau. "Hij kan veel beter. Ik heb geen verklaring voor zijn slechte match. Op training was hij ook niet top. Misschien is hij wel vermoeid na een slopend seizoen. Hij heeft enorm veel gegeven voor de ploeg. We moeten hem krediet geven, want hij kan op elk moment een beslissende pass trappen."

Ongelukkige fouten

"Ik ga nu geen spelers invidueel aanpakken", benadrukt de bondscoach. "Romelu (Lukaku) was ongelukkig in zijn acties en Toby maakte een klein foutje bij de goal. Maar dit is de eerste keer dat ze samenspelen, dit is een heel nieuwe verdediging."

Over Thomas Vermaelen was Wilmots wel lovend. "Ik hou enorm van zijn manier van verdedigen. Hij komt steeds goed voor de man", klinkt het. "Maar we moeten nu samen kijken naar de volgende twee wedstrijden om ons te plaatsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties