VIDEO: We gingen in Bordeaux op zoek naar Belgische fans, maar vonden... Ieren met véél te te veel zelfvertrouwen

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 2 reacties
VIDEO: We gingen in Bordeaux op zoek naar Belgische fans, maar vonden... Ieren met véél te te veel zelfvertrouwen

Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Ierland in Bordeaux. De Belgische fans stromen met mondjesmaat toe in de Franse stad. We gingen vanmiddag alvast een kijkje nemen.

En het moet gezegd: het was geen gemakkelijke opdracht om landgenoten te vinden in het doorregende Bordeaux. Ieren daarentegen? De jongens-in-het-groen leken wel een onderdeel van het straatbeeld.

Al zijn die Ieren wel heel leuke jongens. En ze ook te vinden voor een grapje. Zo kwamen we een groepje tegen met wel héél veel zelfvertrouwen. "De Belgen gaan kruipen. (lacht) Het wordt een 0-3-overwinning voor Ierland!"

Uiteindelijk vonden we ook enkele landgenoten. En het moet gezegd: de nederlaag tegen Italië heeft er toch even ingehakt. Wat als ook de Ieren - toch een stugge tegenstander - niet opzij wordt gezet?

"We proberen nog niet aan dat doemscenario te denken, maar het klopt dat het EK heel snel voorbij kan zijn. Maar we blijven positief. Momenteel moeten we genieten van het feit dat we hier zijn."

Ook morgen is de redactie van Voetbalkrant.com in de uren voor de wedstrijd aanwezig tussen de fans. Volg ons dus op de voet!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties