Courtois trekt zijn staart in: "Als winnaar kan je gefrustreerd zijn na een match"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Bordeaux
| 7 reacties
Courtois trekt zijn staart in: "Als winnaar kan je gefrustreerd zijn na een match"
Foto: © photonews

Thibaut Courtois was na de wedstrijd tegen Italië de enige die geen blad voor de mond nam en openlijk de tactiek van de Rode Duivels - en bij uitbreiding Marc Wilmots - in vraag stelde. Een paar dagen later klonk zijn betoog wel helemaal anders.

Courtois mocht matchdag min één opdraven naast bondscoach Wilmots. De voorbije dagen werd er wel het één en ander uitgepraat, want men wist dat Courtois de vraag over zijn openlijke kritiek op het bord ging krijgen. "Als je een winnaar bent, kan je na de match gefrustreerd zijn als bepaalde taken niet uitgevoerd worden", temperde hij zijn eerste woorden.

Mijn uitspraken werden verkeerd geïnterpreteerd

De kritiek die Courtois uitte na de match was echter voor fans en media de bevestiging van wat ook zij zagen op het veld. "Die kritiek werkt wel motiverend, maar we nemen het sowieso mee naar de match tegen Ierland", zei Courtois terwijl hij ook nuanceerde. "Sommige van mijn uitspraken werden verkeerd geïnterpreteerd. Sommigen voerden hun taken niet uit en daardoor kwamen we in de problemen. Maar alles is uitgepraat", zei hij met een stoïcijnse Wilmots naast zich.

Tegen Italië waren de Duivels niet klaar, de tegenstander wel. Van Ierland weet iedereen wat men kan verwachten, ook Courtois. "Ze zullen elke gevecht aangaan, voor elke bal vechten. Wij moeten dezelfde intensiteit aangaan om te winnen", aldus Courtois, die ook zijn aanvallers 'motiveerde'. "Tja, we moeten een pak scherper zijn in de zestien. Maar we hebben veel Premier League-spelers in de ploeg. Die weten wat ze moeten doen. We werken er als ploeg aan en hebben er lessen uit getrokken."

Je kan altijd leren, want de tegenstanders spelen nu anders tegen ons

Thibaut Courtois

Hopelijk doen ze dat ook zonder hun eigen kwaliteiten uit het oog te verliezen, want tegen Italië ging men mee in het spel dat Conte had uitgedokterd. Want de vraag is of een ploeg die al vier jaar samenspeelt eigenlijk nog lessen moet leren. "Je kan altijd leren. Sinds twee jaar hebben we ook een andere status en spelen de ploegen ook anders tegen ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties