In woord én beeld: JPL 2016 - 2017 is alvast afgetrapt door quasi alle eersteklassers

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 1 reacties
In woord én beeld: JPL 2016 - 2017 is alvast afgetrapt door quasi alle eersteklassers
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn momenteel op zoek naar Europees succes in Frankrijk, maar ondertussen zijn de eersteklassers alweer aan het trainen geslagen.

Bij Club Brugge stonden de voorbije dagen medische proeven op het menu. De Belgische landskampioen haspelt vandaag de eerste veldtraining van de voorbereiding af.

Ook bij RSC Anderlecht is het startschot gegeven. En de nieuwe coach (René Weiler, nvdr.) was net op tijd in Brussel geland om de trainingen te leiden. Anthony Vanden Borre loopt er ook tussen, terwijl met Sofiane Hanni een nieuwkomer aanwezig is.

Ook bij KV Oostende verschenen enkele nieuwe gezichten op training. De bekendste van het pak: Silvio Proto. En de voormalige doelman van paars-wit werpt zich vanaf dag één op als leider bij de Kustboys.

Van KAA Gent hebben we momenteel weinig nieuws te melden. De Buffalo's leggen vandaag de medische proeven af. Ook Peter Maes blaast met KRC Genk vandaag een eerste keer verzamelen in de Luminus Arena.

Zulte Waregem begint er zaterdag officieel aan. Ook Francky Dury zal enkele nieuwe jongens mogen begroeten. Jens Naessens en Davy De fauw zijn terug van weggeweest. Met onder anderen Sander Coopman en Timothy Derijck zijn er nieuwe gezichten.

Maar niet alleen de PO1-teams van vorig seizoen bereiden zich al voor. Standard, KV Kortrijk, Sporting Lokeren en KV Mechelen zijn elftallen die de komende maanden hopen op een stekje bij de zes beste teams van het land.

Ivan Leko is er ondertussen aan begonnen met STVV. De voormalige middenvelder hoopt de Kanaries naar een plaats in de veilige middenmoot te loodsen. Ook bij KVC Westerlo rolt de bal alweer.

De laatsten zullen de eerste zijn? Waasland-Beveren was alvast de eerste JPL-ploeg die aan de voorbereiding van voetbaljaargang 2016 - 2017 begon.

De spelers van Sporting Charleroi, KAS Eupen en Excel Moeskroen genieten ondertussen nog even van rust. De trainingen aldaar worden eerstdaags hervat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties