Reactie Kevin De Bruyne: "We maakten dezelfde fout als in Brazilië"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lille
| 13 reacties
Kevin De Bruyne: "We maakten dezelfde fout als in Brazilië"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is over en out voor de Rode Duivels op het EK in Frankrijk. Kevin De Bruyne reageerde na de wedstrijd uiteraard erg teleurgesteld. Het begon nochtans zo goed voor de Belgen.

Met de snelle goal van Radja Nainggolan zaten de Belgen in een zetel. "Het was een heel rare wedstrijd. Dat het eerste kwartier goed was? Daar zijn we niets mee", aldus Kevin De Bruyne na de wedstrijd.

"We scoorden en zij hadden drie gele kaarten achterin. Maar daarna vonden we de oplossingen niet meer." Wales werd steeds gevaarlijker. "Misschien hebben zij iets veranderd tijdens de wedstrijd wat ons niet meteen opgevallen was. De laatste twintig minuten van de eerste helft hebben we de meeste problemen gehad."

Ik kan Thibaut begrijpen

-Kevin De Bruyne

De kritiek van vooral Courtois was duidelijk. "Het zijn natuurlijk zware uitspraken, iedereen is heel ontgoocheld. Ik kan Thibaut zeker begrijpen aangezien we al een tweede keer tegen dit systeem in de problemen kwamen. Dat maakt het voor iedereen moeilijk."

De Bruyne wil de bondscoach niet helemaal afvallen. "Iedereen heeft fouten gemaakt. De coach, de spelers, misschien nog anderen. Als er geen fouten gemaakt werden, waren we Europees Kampioen. Die fouten zoeken, dat moeten we achteraf doen. Niet nu."

Op het WK was het eindstation ook de kwartfinale. "Of de teleurstelling groter is nu? Ja, maar niet omdat we tegen Wales verloren hebben. Ik ken al die spelers uit de Premier League, het zijn echt geen slechte. Maar we maakten dezelfde fout vandaag als in Brazilië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties