Pina legt uit waarom hij de Spaanse subtop inruilde voor Club Brugge

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Pina legt uit waarom hij de Spaanse subtop inruilde voor Club Brugge
Foto: © Photonews

Het blijft straf: Club Brugge dat zomaar eventjes een ervaren middenvelder van 28 wegplukt bij een Spaanse subtopper als Villarreal. Waarom verkoos Tomas Pina een overstap naar het Jan Breydelstadion boven een verlengd verblijf in La Liga? De man legt het nu zelf uit.

Voor de prijzen spelen

“Het klopt dat ik niet meteen kan zeggen dat Club Brugge een stap vooruit is, want ik ken de competitie niet goed. Maar ik wil voor de prijzen spelen en hier is dat mogelijk”, stelt Pina duidelijk in Het Nieuwsblad.

Door de hegemonie van FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid is het niet altijd even leuk om in de Primera Division te spelen. Vraag dat maar aan Pina. “Spanje is een van de grootste competities ter wereld, maar vierde worden met Villarreal was daar het hoogst haalbare.”

Andere lucht & Champions League

“De nood aan andere lucht gekoppeld aan het Champions League-verhaal en de overtuiging van het bestuur hebben mij doen kiezen voor Club. Ik had inderdaad enkele goede opties in Spanje (Real Betis drong aan, nvdr.), maar ik wou echt naar het buitenland”, besluit de Spanjaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties