Genkse jonkies en doublures maken geen indruk en bemoeilijken de keuzes van Maes voorlopig niet
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Beringen
| 0 reacties

KRC Genk verliest met 1-2 van Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven

Genkse jonkies en doublures maken geen indruk en bemoeilijken de keuzes van Maes voorlopig niet
Foto: © SC

Tussen de dubbele confrontatie met Buducnost Podgorica door trok KRC Genk zondag naar Beringen voor een oefenduel tegen het Nederlandse FC Eindhoven. Onder een loden zon lieten de reservejongens van Peter Maes een futloze indruk na.

De Genkse T1 stuurde een mix van jongeren en vertrouwde namen die donderdag niet speelden tussen de lijnen. Het eerste gevaar was voor de Eindhovenaars. Vandeputte, jeugdproduct van AA Gent, zette met een kopbal Köteles meteen aan het werk.

Aanvalsgolven vallen stil

Vervolgens nam Genk de bovenhand met twee dikke mogelijkheden voor Trossard en Karelis. De Limburgse dreiging resulteerde in de 1-0 op het openingskwartier. Trossard legde breed voor Holly Tshimanga die het leer beheerst in doel schoof.

Na de vroege opener bleven de kansen achterwege. De hitte en het kurkdroge veld maakten goed voetbal onmogelijk. Een drankpauze halverwege de eerste periode bracht geen zoden aan de dijk. Karelis en Trossard konden nog eens counteren, maar speelden de tegenaanval niet goed uit.

De Griekse centrumspits kreeg ook aan het begin van de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Alleen voor de keeper besloot hij veel te zwak. Genk kreeg naarmate de tweede periode vorderde steeds minder vat op de partij. Walsh haalde opgelucht adem toen hij Köc onderuit haalde en de bal niet op de stip ging.

Copybook aanval

De jongens uit Eindhoven, die we nog kennen van onze voorjaarsreeks FC Belghoven, kwamen verdiend op gelijke hoogte. Delorge liet zich te gemakkelijk in de luren leggen. Invaller Bousbiba profiteerde door de verdiende gelijkmaker in doel te leggen.

Vijf minuten later kregen we een gelijkaardige aanval over links. Deze keer liet Mataresse zich aftroeven door Kyle de Silva. Uiterloo profiteerde door de winnende treffer in doel te schieten. De Genkse wisselspelers gaven Maes niet de indruk dat hij zich donderdag vergiste in zijn basiself.

KRC Genk begon met Köteles - Mataresse, Walsh, Wouters, Delorge - Tshimanga, Heynen, Ndidi, Vanzeir - Trossard, Karelis

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties