Prognose Eupen (15de): De Panda's zijn niet verlegen en willen de Jupiler Pro League veroveren

Redactie
| 10 reacties
Prognose Eupen (15de): De Panda's zijn niet verlegen en willen de Jupiler Pro League veroveren
Foto: © photonews

Op vrijdag 29 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2016-2017. Wij schatten hun kansen in en gaan op zoek naar de sterktes en zwaktes. Op plaats 15 posteren we Eupen.

Ambitie

In de tweede klasse etaleerde Eupen het beste spel van de hele reeks. Een Spaanse trainer, technische spelers en ervaring, dat was de coctail die Eupen naar succes leidde in 2015-2016. In het komend seizoen is erin blijven de grote betrachting van de Panda's.

Transfers

IN: Mamadou Sylla (Espanyol), Joseph Biersard (Patro), Ibrahim Diallo (Valencia)

Uit: Akram Afif (Villareal)

Sterktes en zwaktes

Eupen heeft Luis Garcia kunnen behouden, de metronoom van het elftal. Daarnaast werd Mamadou Sylla, een Senegalees/Spaanse aanvaller aangeworven van Espanyol Barcelona. Joseph Biersard, doelman van Patro vervoegde ook de rangen en Ibrahim Diallo, een Malinese centrale verdediger van de B-ploeg van Valencia, trad ook toe tot de rangen.

Jean Thierry Lazare Amani kwam over van de Academy en Samuel Asamoah kwam terug van zijn uitleenbeurt. Mogelijk wordt ook Diagne voor een extra jaar gehuurd van Barcelona B. En dat zal de sleutel worden indien Eupen een goed resultaat wil neerzetten. Verdedigend moet er sowieso nog wat bijkomen.

In de winter komt...

Eupen gaat vlug tot de conclusie komen dat het een extra scorende spits nodig heeft. Daarbij lijkt er achteraan niet genoeg kwaliteit rond te lopen. Een verdediger of twee zien we ook nog komen.

Prognose: 15de

Wat moeten we verwachten van Eupen in het seizoen 2016-2017? Moeilijk te zeggen. De stabiliteit is er nog steeds, maar het verlies van Atif en Diagne mogen we niet onderschatten. En het lijkt erop dat de meeste ploegen beter gewapend zijn tegen degradatie dan Eupen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties