Heel wat zorgen na laatste oefenmatch Anderlecht, maar ook enkele serieuze lichtpunten

Heel wat zorgen na laatste oefenmatch Anderlecht, maar ook enkele serieuze lichtpunten
Foto: © photonews

De laatste oefenmatch van Anderlecht voor het met de serieuze zaken begint zit erop. Het was moordend warm, maar dat was net de goeie voorbereiding op wat hen volgende week donderdag te wachten staat, want in Rostov is het momenteel tegen de 40 graden. Maar welke lessen trokken we uit die match?

En dat de ploeg nog altijd niet klaar is, konden we ook weer vaststellen. Er gaat nog steeds veel te weinig dreiging vanuit en achteraan is de tandem Nuytinck-De Maio nog steeds kwetsbaar, zoals gedemonstreerd werd door Heerenvee.

Defensief kwetsbaar

In de 4-2-3-1 van Weiler is er nochtans genoeg defensieve zekerheid ingebouwd, met zowel Defour als Dendoncker voor de verdediging, maar toch wordt dat blok te makkelijk uit verband gespeeld. Een even pijnlijk feit als de vaststelling dat Anderlecht nog steeds een nieuwe spits nodig heeft.

Chipciu en indrukwekkende Appiah

Nieuwkomer Chipciu mocht na één dag al direct debuteren en maakte een degelijke indruk. Hij lokte zelfs een penalty uit, die wel door Tielemans gemist werd. Daarnaast was het spel te langzaam en te voorspelbaar. De enige die echt indruk maakte was Dennis Appiah. Die drie miljoen waren een koopje! Dribbelen, lopen, voorzetten... De Fransman heeft alles van een moderne back.

De Maio kapitein

In de laatste oefenmatch was Sébastien De Maio opnieuw kapitein. René Weiler wou er zich nog niet over uitspreken of dat definitief zal zijn, maar het lijkt er sterk op. "Ik heb meerdere leiders nodig", gaf hij gisteren nog eens aan. Maar De Maio ging tijdens de eerste drankpauze wel al Steven Defour instructies geven. De Fransman lijkt dan ook de gedoodverfde nieuwe schipper.

Tielemans is geen 'tien'

Weiler probeert ook zowel Defour als Tielemans op het veld te zetten, iets wat Hasi nooit kon doen klikken. Tielemans speelde gisteren op achter de spits, met Hanni op rechts. Tielemans is altijd beter als hij het spel iets lager kan verdelen en Hanni zijn beste positie is kort achter de diepe spits. Ook gisteren kon Tielemans de eerste helft zijn stempel niet drukken en kwam Hanni constant naar binnen. Al maakte Weiler hem wel kapitein toen De Maio van het veld ging.

Dendoncker-Doumbia

Leander Dendoncker zal zijn tenen mogen uitkuisen om zijn plaatsje te behouden. Achter hem staat immers Idrissa Doumbia te drummen en het 18-jarige talent maakte in elke oefenmatch heel wat indruk met zijn goeie passing en druk op de bal.

Sylla-Okaka

Weiler lijkt geen fan te zijn van Stefano Okaka. De Italiaan zakt te veel af en Weiler wil iemand die constant vooraan blijft. Daarom ook dat Sylla in de oefenenmatchen de voorkeur kreeg op Okaka. Benieuwd of Okaka zijn spelstijl zal willen aanpassen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties