We vroegen het aan een deskundige na Zulte Waregem - Eupen: "Het was een moedige, maar juiste beslissing"

We vroegen het aan een deskundige na Zulte Waregem - Eupen: "Het was een moedige, maar juiste beslissing"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fase van de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Eupen waar iedereen het achteraf over had was de elfmeter voor Essevee - goed voor de 1-0 van Leye. Maakte Lawrence Visser daar de goede keuze of niet? We vroegen een scheidsrechter om raad.

Visser had Ocansey eerder al gewaarschuwd in de bewuste fase, dus de speler van Eupen wist dat hij niets meer mocht doen. “Maar hij leek het niet te begrijpen en bleef maar trekken”, vond Timothy Derijck.

En toen floot Visser opnieuw, gaf hij geel en leek hij opnieuw corner te geven. In het tumult dat daarop volgde veranderde hij zijn beslissing naar strafschop. “Een moedige, maar terechte tussenkomst. Dit was een strafschop”, klinkt het binnen het scheidsrechterskorps.

Er zijn er niet veel die durven fluiten, maar het is volledig correct

“Er zijn er niet veel die daar nog zouden durven fluiten, maar het is volledig correct. De hoekschop was al genomen, dus als er dan nog iets gebeurd is, dan is het een directe fout – hier in de grote rechthoek, dus penalty.”

“Het is overigens duidelijk de assistent die meteen aangeeft dat de hoekschop al genomen was, vandaar ook het duimpje van Visser naar zijn lijnrechter. Het tumult kwam er vooral doordat hij eerst leek te twijfelen, maar hij wachtte de communicatie af.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties