Reactie Paars-witte verdediging de mist in: "Vooral door die tweede goal verliezen we"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 6 reacties
Paars-witte verdediging de mist in: "Vooral door die tweede goal verliezen we"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht liep het woensdagavond aan alle kanten fout. Maar vooral de verdediging liep in de kijker. Zowel bij de eerste als de tweede goal liep er redelijk wat fout.

Een trap van meer dan 30 meter en een goal waarbij één pass door de centrale as volstond. Als je daar op internationaal niveau mee aankomt, geraak je niet ver. "Wat er na die goeie openingsfase gebeurt, weet ik niet echt", zuchtte Bram Nuytinck. "Maar geen van die twee goals mag vallen. Vooral door die tweede verlies je de wedstrijd."

Die twee goals mogen niet vallen

Die tweede was een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet: één bal diep steken en de twee centrale verdedigers staan fout gepositioneerd. Nuytinck staat te veel naar voor en De Maio liet zich in de rug verrassen door de lopende speler. "Ik dacht dat er niks aan de hand was. Seba en ik stonden één tegen één, maar dat hadden we in Rostov ook al gedaan. Die speler raakt de bal één keer en ik dacht dat Seba makkelijk zou kunnen wegtrappen", legde Nuytinck uit.

Wij vonden aanvallend geen oplossingen

Niet dat de verdediging alle schuld op zich moet nemen, want aanvallend was het ook veel te weinig. "We geraakten te moeilijk in de zestien", gaf Acheampong toe. "Rostov verdiende het vandaag om te winnen. Eén keer je op achterstand komt tegen zo'n ploeg weet je dat ze achteruit gaan kruipen. En wij vonden geen oplossingen daarop", voegde Hanni toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties