Eindelijk is 't gedaan: United rekekent erop dat het recordtransfer terugverdient

Redactie
| 11 reacties
Eindelijk is 't gedaan: United rekekent erop dat het recordtransfer terugverdient
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze middag komt er eindelijk een einde aan de transfersoap rond Paul Pogba. De middenvelder verlaat Juventus voor een recordsom van 120 miljoen euro en tekent bij Manchester United.

Pogba wordt al weken gelinkt aan Manchester United en het werd een welles-nietes-spelletje. Maar uiteindelijk is de kogel dan toch door de kerk en deze middag wordt de Fransman - die United vier jaar geleden gratis verliet - toch voorgesteld. 120 miljoen euro mag Juventus bijschrijven op zijn bankrekening.

HLN berekende dat de door United uitgegeven transfersom overeenkomt met eenvijfde van het totale budget. Zoiets als Anderlecht die negen miljoen euro geeft voor een speler. Als je het zo bekijkt, valt het zelfs nog mee... Of toch niet. 120 miljoen euro voor een speler geven, is een nieuw record en maakt de markt nog wat gekker.

United die 120 miljoen euro legt, is alsof Anderlecht 9 miljoen betaalt voor een speler

Een nieuwe standaard is gezet, maar United lijkt te weten wat het doet. De club berekende dat Pogba in het eerste jaar al 50 miljoen aan merchandising moet opbrengen. Een transfer die zichzelf terugbetaalt, lijkt het wel. Of hij ook sportief de ploeg van José Mourinho gaat dragen, valt af te wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties