KV Mechelen tankt vertrouwen: "Ik heb gezien dat zij leiderschap kunnen opnemen"

KV Mechelen tankt vertrouwen: "Ik heb gezien dat zij leiderschap kunnen opnemen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen was op speeldag 1 nog kansloos tegen Club Brugge, maar in Eupen werd vertrouwen getankt. De nieuwkomers deden hun best, de routiniers toonden hun leiderschap. Iedereen tevreden.

Om te beginnen: de drie punten deden iedereen zichtbaar deugd. Anthony Moris was blij dat hij - na de 0-2 tegen Club Brugge - met een gepakte strafschop zijn duit in het zakje kon doen, terwijl Tim Matthys met een goal en assist erg belangrijk was.

Maar ook achterin was er een merkbaar verschil met vorige week: zonder De Witte en Vanlerberghe werd het mogelijk moeilijk voor Malinwa, maar Cocalic zette de lijnen prima uit. In de seizoensopener had hij het nog erg lastig, nu stond hij op.

Dat had ook coach Jankovic in de smiezen: "We beginnen met veel nieuwelingen aan het nieuwe seizoen, dat is nooit makkelijk. Maar Moris, Matthys, Cocalic en Rits hebben getoond dat ze de leiding kunnen opnemen."

Valt het bij Mechelen dan toch sneller dan vorig seizoen in een goede plooi? Het ziet er voorlopig een beetje naar uit. Reden tot paniek aan Mechelse zijde is er in ieder geval niet (meer).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties