Koeman heeft weinig verholen kritiek op nieuwe Belgische bondscoach

Redactie
| 9 reacties
Koeman heeft weinig verholen kritiek op nieuwe Belgische bondscoach
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ronald Koeman moet Everton naar Europees voetbal leiden, maar de Nederlander heeft blijkbaar zijn handen vol. Hij is niet blij met wat de vorige coach, Roberto Martinez, heeft achtergelaten.

Koeman was bijzonder kritisch over de fysieke paraatheid van zijn spelers. En dat is grotendeels aan de nieuwe Belgische bondscoach te wijten, zegt hij. "Over twee of drie weken zullen we klaar zijn", zegt Koeman in de Daily Mirror. "Als ik vergelijk met mijn spelers bij Southampton zitten die van Everton slechts op zeventig procent van hun fysieke kunnen."

Als ik vergelijk met mijn spelers bij Southampton zitten die van Everton slechts op zeventig procent van hun fysieke kunnen

En dat heeft veel te maken met de te lange rustperiode die Martinez hen gaf voor hij ontslagen werd. "Ze hebben bijna zeven weken vakantie gehad. Dat is geen goeie zaak en daardoor zijn ze niet klaar. Ik wil niet over het verleden praten, maar ik stel gewoon vast dat ze niet klaar zijn voor de zware Premier League."

Martinez stond er vroeger al om bekend dat hij naast het veld zijn spelers veel vrijheid geeft. Bij een nationale ploeg is dat echter niet zo zeer aan de orde...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties