STVV-fans hebben nood aan stunt tegen Anderlecht: "Het negatieve overheerst na vorig seizoen, dat is niet nodig"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
STVV-fans hebben nood aan stunt tegen Anderlecht: "Het negatieve overheerst na vorig seizoen, dat is niet nodig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de fans van Sint-Truiden breekt een van de belangrijkste matchen van het seizoen. Het grote Anderlecht, dat jarenlang met angst naar de Hel van Stayen afzakte, komt op de bezoek.

"Dit is dé match waar naar wordt uitgekeken", beaamt Francis Spiritus, voorzitter van Spionkop Geel-Blauw, in gesprek met Voetbalkrant.com. "Vanavond weten we ook meteen hoe sterk ons nieuwe team staat. Ik waag me doorgaans niet aan een pronostiek, maar ik ga voor een 1-0 of 2-1."

De ontmoeting met paars-wit zo vroeg op het seizoen komt niet ongelegen. Na de seizoensopener tegen Lokeren waar slechts 4.066 fans voor opdaagden, moeten de Kanaries aan klantenbinding doen.

Dit is dé match waar naar wordt uitgekeken - Francis Spiritus Spionkop Geel-Blauw

"Het negatieve overheerst na vorig seizoen", gaat Spiritus verder. "Dat vind ik niet nodig. Na wat ik in de voorbereiding heb gezien, moet STVV in staat zijn zich in de middenmoot te nestelen."

"En dan zullen de supporters (die vanavond met ruim 10.000 zijn, red.) wel terugkeren. Dat is typisch voor een Truienaar. Die maakt niet van zijn oren en blijft gewoon thuis in mindere momenten. Maar als het goed gaat, komt die wel terug." (lacht)

Vorig seizoen ging STVV in de slotseconden ten onder (1-2)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties