Steven Defour, zeker niet de enige speler die weggejaagd werd door (een deel) van de fans

Redactie
| 22 reacties
Steven Defour, zeker niet de enige speler die weggejaagd werd door (een deel) van de fans
Foto: © photonews

Steven Defour gaat de volgende drie seizoenen voor het Engelse Burnley voetballen. De hoofdreden daarvoor is een deel van de de supporters die hem wegjoegen. Maar hij is zeker niet de enige speler die daarom een ploeg verliet.

Defour werd door een deel van de supporters niet toegejuicht door zijn verleden bij Standard. En de fans speelden dus een rol in zijn beslissing om het Astridpark te verlaten. "Die negatieve houding van de fans speelde zeker een rol in mijn beslissing. Die beker bier over mijn hoofd na de match tegen Moeskroen gaf de doorslag”, zei Defour in Het Nieuwsblad.

Controle van de fans

Anthony Knockaert is nog een voorbeeld. De aanvaller was na zijn overstap naar Brighton & Hove Albion niet te spreken over de fans van Standard. "De supporters daar zijn niet zoals de anderen, ze denken dat ze controle hebben over de club, maar dat is niet zo", liet Knockaert toen optekenen.

"Ik was er gewoonweg niet gelukkig, er was geen ambitie binnen de club. Ik moest vertrekken en uiteindelijk koos ik voor Brighton", aldus de Fransman.

En dan is er ook nog het geval Gert Verheyen. De aanvaller maakte jarenlang furore bij Club Brugge, maar lanceerde zijn carrière bij Anderlecht. Daar kreeg hij echter te weinig speelkansen, bovendien lag hij niet in de bovenste schuif bij de supporters. En dus trok hij maar naar blauw-zwart

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties