Timothy Derijck, van schlemiel in Nederland in sneltempo naar held aan Gaverbeek
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties

Timothy Derijck doet het erg goed bij Zulte Waregem

Timothy Derijck, van schlemiel in Nederland in sneltempo naar held aan Gaverbeek
Foto: © photonews

Timothy Derijck was in Nederland soms een schlemiel, nu is hij de held aan de Gaverbeek in de eerste paar weken. Hoe het kan verkeren in de carrière van een speler. "Ik vind het wel leuk belangrijk te kunnen zijn voor Zulte Waregem", aldus de centrale verdediger.

In Nederland zorgde hij voor vier owngoals, waarvan ooit eens drie in een jaar. "Dat is om in de grond te zakken", gaf hij daarover aan. Maar nu gaat het veel beter met hem: twee goals in drie matchen en allebei in het juiste doel.

"Ik denk niet dat ze me de komende weken nog zo alleen gaan laten staan op stilstaande fases vrees ik", aldus Timothy Derijck. "We hebben het goed gedaan tegen een sterke tegenstander."

Timothy Derijck: "Twee doelpunten gescoord en geen tegendoelpunten. Veel beter kan niet natuurlijk"

"Drie keer de nul houden na elkaar is eigenlijk nog leuker dan scoren", beseft de centrale verdediger. "We helpen elkaar en lossen elkaars foutjes op, als er eens iemand een steekje laat vallen. We peppen elkaar op."

Francky Dury zocht ervaring en stabiliteit in zijn verdediging en heeft die met Hamalainen, Derijck en De fauw zeker gevonden. Samen acteren ze op een hoger niveau. "Of ik nog beter kan? Ik zit op een goed niveau, met twee doelpunten op drie matchen en geen tegendoelpunten kan het niet veel beter."

"Ik wil het graag zo houden, maar we gaan ook mindere wedstrijden spelen. We hebben ook nog geen geweldige matchen gespeeld, maar we krijgen nu moeilijke partijen. Maar het mag nog even duren om alleen op kop te staan."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties